Snowdonia, Wales 6-11 maj 2025 – Anmälan är öppen!
Snowdonia Wales Bergslöpning 6-11 maj 2025
Följ med oss på bergslöparresa till vilda och vackra Snowdonia och Wales!
Klippiga bergstoppar, gröna dalar med porlande bäckar och milsvida vyer över berg och hav. Krydda med mysiga pubar, medeltidsborgar samt tusenåriga myter och legender och du har receptet på vad som gör Norra Wales och nationalparken Snowdonia till ett unikt och väldigt spännande resmål. Det ligger inte mer än ett par timmar från engelska storstäderna Liverpool, Manchester och Birmingham men är trots det som en annan värld med vild natur och slingriga stigar genom glest befolkade dalar och över höga berg. Under vår resa bor vi på två olika ställen i norra Wales och utforskar såväl dalarna och de höga topparna i norra och södra Snowdonia som kustområden med långgrunda stränder och vattenfall. Av bara farten bestiger vi också Wales högsta berg Snowdon / Yr Wyddfa, 1.085 möh!
Det här är en resa för dig som vill springa långa dagar i bergen och gillar höjdmeter och utmanande terräng! Upplevelsen står i fokus under löpturerna där upplägget är ”bergslöpning”. Det innebär att nästan alla turer innehåller längre stigningar och utförslöpor i teknisk och delvis brant terräng där vi oftast startar i en dal, tar oss upp till toppen av ett berg och sedan fortsätter vidare till fler toppar innan vi beger oss utför och avslutar i en dal. För den som vill ha lite extra upplevelse finns också möjlighet till kortare extraturer längs äventyrliga bergskammar.
Våra ledare har lång erfarenhet av löpning i området och guidar dig till de finaste stigarna och de bästa rutterna. Varje dag erbjuder vi turer i två grupper med olika distans, svårighetsgrad och stigning.
Följ med oss på äventyr och mäktiga naturupplevelser i Snowdonia tillsammans med en kul grupp likasinnade människor!
Läs mer om resmålet, aktiviteterna, nivåer och utrustning under flikarna ovan.
Begränsat antal platser
Utifrån antal flygbiljetter och bäddar finns det ett begränsat antal platser på resan. Anmäl dig redan idag för att säkra din plats!
Välkommen!
Mer om resan
Nivå på resan?
Det här är en resa för dig som tränar löpning flera gånger per vecka och springer längre turer (2-3 h) regelbundet. Det finns inget förutbestämt tempo på våra turer och upplevelsen är i fokus, men samtliga dagar är vi ute i 3-7 h och växlar mellan löpning, jogg och snabbvandring beroende på terräng. Varje dag erbjuder vi grupper i två nivåer med olika totaldistans och svårighetsgrad. För att delta på resan bör du ha tidigare erfarenhet av löpning i teknisk och kuperad terräng. Självklart kan du växla grupp från dag till dag. Du kan läsa mer om de preliminära dagsturerna i programmet.
Flygresa
På denna resa ingår inga flyg då Manchester är lätt att ta sig till från flera flygplatser i Sverige/Danmark. Vi rekommenderar att du bokar ett flyg som ankommer senast 10.00 den 6 maj och lyfter tidigast 19.00 den 11 maj. Nedan är de tider vi rekommenderar för resan.
Flygtider Stockholm med SAS 6-11 maj 2025
Avresa: Arlanda 6 maj kl 06:00 – Ankomst Manchester 09:30
Mellanlandning i Köpenhamn.
Hemresa: Manchester 11 maj kl 20:10 – Ankomst Arlanda 23:25
Direktflyg
Flygtider Köpenhamn med SAS direktflyg 6-11 maj 2025
Avresa: Köpenhamn 6 maj kl 08:25 – Ankomst Manchester 09:30
Direktflyg
Hemresa: Manchester 11 maj kl 19:30 – Ankomst Köpenhamn 22:15
Direktflyg
Flygtider Göteborg med SAS 6-11 maj 2025
Avresa: Landvetter 6 maj kl 06:15 – Ankomst Manchester 09:30
Mellanlandning i Köpenhamn.
Hemresa: Manchester 11 maj kl 19:30 – Landvetter 23:50
Mellanlandning i Köpenhamn.
Utrustning
Team Nordic Trail skickar ut information inför avresa med förslag på packningslista och program ca 30 dagar innan avresa.
Frågor
Gå gärna med i vår facebook-grupp för denna resa. Där kan du ställa frågor, styra upp samåkning till flygplatsen och lära känna andra deltagare redan innan resan. Om du har frågor du inte vill ställa i gruppen är du självklart välkommen att kontakta oss på info@teamnordictrail.se när du vill.
Gemenskap och upplevelse
Gemenskap och upplevelse är nyckelorden för alla våra resor! Under våra dagar i Snowdonia bor vi tillsammans, äter alla måltider gemensamt och ingen lämnas ensam på efterkälken under våra löpturer. Det blir garanterat en hel del gemensamma spontana aktiviteter och påhitt utöver de du finner i programmet men om du känner för lite egentid för dig själv under resan så lovar vi att det finns möjlighet till det också :) På våra löparresor är aldrig distans, tid eller tempo det viktiga, utan vi fokuserar istället på upplevelser, löparglädje och att få dela detta med de andra i gruppen.
Wales (Cymru)
Wales, eller Cymru på walesiska, är en del av Storbritannien och gränsar mot England i öst, Bristolkanalen i söder och Irländska sjön i väst och nord. Landet har ca 3 miljoner invånare och största stad, samt huvudstad, är Cardiff på sydkusten. Under århundraden var Wales en del av England men är sedan 50 år tillbaka ett eget land. Processen mot större självständighet inleddes med The Welsh Language Act 1967 och sedan 1999 har Wales sitt eget parlament med visst självstyre, vilket gradvis utökats. Under 2000-talet har även det walesiska språket fått ett uppsving och antagits som officiellt språk tillsammans med engelska. Som exempel så beslutade Snowdonia National Park så sent som 2022 att de walesiska namnen för såväl själva parken som bergstoppar m.m. ska användas i all deras kommunikation. Vilket innebär att det officiella namnet för parken nu är Eryri och att högsta berget Snowdon benämns som Yr Wyddfa.
Snowdonia (Eryri)
Snowdonia (Eryri på walesiska) är en 2.000 kvadratkilometer stor nationalpark och bergsregion i nordvästra Wales. Inom parken finns 15 toppar högre än 3.000 fot (914 m) inklusive landets högsta berg Snowdon/Yr Wyddfa. Med sina 1.085 meter är Snowdon också drygt 100 m högre än Englands ”tak”, Scafell Pike. Snowdonia är kanske inte riktigt som man tänker sig en typisk svensk nationalpark då den omfattar flera mindre städer och byar och till 70% består av privat mark. Med det sagt så finns också gott om orörd natur och så fort man tar sig upp några hundra meter i terrängen är det oftast bara några enstaka får och resterna av hundraåriga stenmurar som skvallrar om att man befinner sig nära civilisationen. Även om Snowdonia är ett populärt resmål för de som gillar vandring och naturupplevelser så är det sällan trängsel på stigarna och på våren då vi åker dit kommer vi på många av topparna vi passerar vara de enda besökarna.
Snowdonia har ett vått klimat med exponerat landskap uppe i bergen där vinden lätt drar fram och dimma på topparna är inte ovanlig. Den torraste månaden på året är dock maj då vi åker dit, och eftersom vädret kan variera mycket lokalt kan vi också planera våra turer utifrån väder och vind för att få så bra förhållanden och upplevelser som möjligt. I maj är temperaturen i byn/dalen normalt mellan 12-16 grader med i snitt 5-6 soltimmar per dag. Förhållandena på 500-1.000 m höjd kan växla väldigt mycket från dag till dag; det kan vara 13 grader, sol och nästan vindstilla, det kan blåsa rejält och vara strax över nollan. Oavsett vilket är det en häftig upplevelse på topparna och vi ser till att alltid ha med oss kläder och utrustning så att vi kan njuta av turen oavsett väder :)
Dragon’s Back Race
Om du är inbiten bergs- och ultralöpare kanske du hört talas om Dragon’s Back Race? Om inte, så är det en mytomspunnen walesisk tävling och äventyr som även brukar klassas som ett av världens tuffaste bergslopp. Tävlingen har fått sitt namn från The Welsh Dragon, symbolen för Wales som pryder landets flagga, men där orden ”drakens rygg” syftar på bergkskedjorna som löper nord-syd genom landet och som loppets bana följer. Dragon’s Back Race startar i Conwy på nordkusten med mål i Cardiff på sydkusten. Under sex dagsetapper måste löparna springa, gå, scrambla och orientera sig 380 km och 17.400 höjdmeter längs en äventyrlig, teknisk och vild bana. Ja, för de som klarar att ta sig hela vägen – 40-50% av startfältet brukar tvingas ge upp längs vägen.
Tävlingen genomfördes första gången 1992 som ett välgörenhetslopp då ett antal särskilt utvalda elitlöpare inom bergs- och ultralöpning bjöds in, bland annat svenska ultralöparlegendaren Rune Larsson. Färre än hälften av dem tog sig i mål och då det sedan inte blev någon andra upplaga fick den ”omöjliga” tävlingen under åren nästan en mytisk status, inte minst via den dokumentärfilm som hade gjorts om 92-loppet. 20 år senare återuppväcktes till slut tävlingen och numera går den av stapeln varje år. Dagens bana är faktiskt ännu längre och tuffare än originalet men trots det möjlig att genomföra även för vältränade amatörer. Inte minst pga att orienteringsmomentet idag är betydligt lättare då hjälpmedel som GPS-klocka är tillåtet.
Under vår resa springer vi längs flera delar av loppets väldigt spektakulära bana. Men lugn – vi gör det i ett betydligt mer behändigt och bekvämt format då vi nöjer oss med en tredjedel eller hälften av loppets dagsetapper under våra heldagar :) Har du som dröm eller mål att någon gång ta dig an Dragon’s Back Race? Då är denna resa en perfekt introduktion och försmak!
Program
Vi reserverar oss för ändringar i programmet beroende på väder, vind och tillgänglighet.
Dag 1: Cors Bodgynydd & Gwydir Forest
Tur som är ”löpbar” hela vägen, med kortare stigningar och (relativt) få höjdmeter. Blandning av mindre teknisk stig, skogsväg/grusväg och asfalt.
Båda grupperna: 20 km, 500 höjdmeter
Flyg Stockholm-Manchester och ca 2h transfer sydväst till Wales och vårt boende i Betws-y-Coed i östra Snowdonia, med ett lunchstopp på vägen. Direkt efter ankomst ger vi oss ut på första turen som är lite av en uppvärmning då den är betydligt mindre kuperad än kommande dagar.
Turen startar direkt från vårt boende och inleds med löpning på böljande stigar längs med floden Afon Llugwy bort till de vackra vattenfallen Swallow Falls. Därifrån bär det av uppför mot naturreservatet Cors Bodgynydd och vi springer växelvis på stig, skogsvägar och mindre vägar, genom fårhagar och förbi sjöar. Vi passerar lämningar efter flera gamla gruvor innan vi kommer in i Gwydir Forest, ett stort skogsområde med vacker natur och ett virrvarr av stigar och skogsvägar. Härifrån är det mestadels utför och lättlöpt hela vägen ner till Betws-y-Coed och vårt hotell. Efter dusch och en promenad på byn blir det middag och kanske en pint på by-puben.
Dag 2: Tryfan & Glyderau
Äventyrlig bergstur med branta, smala och tekniska stigar. Bitvis obanad och klippig terräng. Främst snabbvandring under första halvan av turen.
Kort grupp: 15 km, 1.400 höjdmeter
Lång grupp: 20 km, 1.900 höjdmeter
Efter en kortare bilfärd kommer vi fram till hjärtat av norra Snowdonia och sjön Llyn Ogwen som utgör start och mål för dagens tur. Härifrån är det höga berg åt alla håll varför det direkt från start bär av upp för en brantare stig mot första första delmålet – toppen av det ikoniska berget Tryfan. I profil ser det 918 m höga berget ut som ryggen på en slumrande drake och sista biten upp mot toppen utgörs av en äventyrlig, men enklare, sektion med ”scrambling” (då du behöver använda händerna) mellan och över stora klippblock. Väl på toppen belönas vi med milsvida vyer över norra Wales och bergsmassiven Carneddau och Glyderau.
Vi fortsätter över och ner för Tryfans södra kam till ett pass ovanför sjön Llyn Bochlwyd innan det bär av uppför igen, mot Glyderau-platån och topparna Glyder Fach 994 möh och Glyder Fawr 1.001 möh. Sista biten upp till platån får vi ta i lite extra, men det är det värt när vi väl kommit upp och kan njuta av vyer och utforska de dramatiska klippformationerna som utgör själva topparna på platån. Här blir det också betydligt flackare och mer löpbart tvärs över platån och ner mot passet ovanför Devil’s Kitchen / Twll Du, en gigantisk spricka som fått sitt namn från den pelare av dimma som ofta bolmar upp genom den från dalen och sjön nedanför. Här lämnar vi den allra klippigaste och svåraste terrängen bakom oss och vänder uppåt mot Y Garn 947 möh som är dagens sista topp för den kortare gruppen.
Från Y Garn gör den längre gruppen en ut-och-tillbaka-tur till topparna Foel Goch 831 möh och Elidir Fawr 924 möh på böljande stigar längs med kammen av dessa mer ”kulliga” berg. Oavsett grupp avslutas dagens bergsäventyr med en teknisk, men väldigt rolig och vacker, utförslöpning ner mot sjön Llyn Idwal. Väl vid sjön varvar vi ner med en plattare och enklare tur runt sjön och den sista utförslöpan ner mot målet vid besökscentret för fika och återhämtningsdryck.
Dag 3: Snowdon (Yr Wyddfa) & Crib Goch
Bergstur med delvis branta och steniga stigar och delvis mer lättlöpta stigar och leder. Kortare partier med klippig/obanad terräng. Tekniskt sett enklare än dag 2, men längre tidsmässigt. Möjlighet till äventyrlig scramblingtur på bergskam.
Kort grupp: 20 km, 1.500 höjdmeter
Lång grupp: 25 km, 2.000 höjdmeter
Idag ska vi till toppen av Wales – Snowdon (Yr Wyddfa) 1.085 möh! De flesta som vandrar upp till toppen gör det fram och tillbaka på samma stig, men vi vill få in lite mer upplevelse och gör en loop-variant. För del av loopen finns två alternativ där den ena går via den spektakulära bergskammen Crib Goch (vilket inte är för den höjdrädda eller mindre bergsvana löparen) medan den andra följer en större och betydligt enklare stig upp till toppen av Snowdon.
Turen startar och slutar strax nedanför bergspasset Pen-y-pass varifrån stigen slingrar sig uppåt mot Crib Goch och bergssjöarna i ”grytan” nedanför Snowdon. Vid foten av Crib Goch 923 möh är det dags att bestämma sig för hur höjdrädd man är, för här delar gruppen på sig :) För den äventyrssugne bär det av brant uppför den knaggliga och klippiga bergssidan tills vi når den spektakulära kammen. Här väntar 1,5 km av enklare scrambling, snabbvandring och (på utvalda ställen) jogg på själva eggen av berget. Hela tiden med hisnande vyer i alla väderstreck och en tur som blir ett minne för livet! Kammen slutar då vi når toppen av Carnedd Ugain 1.065 möh och därifrån blir det förvånansvärt enkel terräng med löpbar stig hela vägen fram och upp till toppen av Snowdon och Wales högsta punkt.
Den ”vanliga” rutten upp till toppen går via böljande och vackra stigar längs bergssjöarna nedanför Crib Goch. Eftersom båda grupperna ska upp till samma topp blir det såklart en hel del höjdmeter även här, men på ett betydligt enklare sätt via en väl upptrampad sick-sack-stig upp till passet strax nedanför Snowdons topp. Väl uppe på toppfundamentet firar vi att vi tagit oss till högsta punkten i Wales!
Efter toppbesök och lunchpaus väntar en väldigt rolig och lång utförslöpning längs en bergskam, de mindre topparna Clawdd Coch och Allt Maenderyn och via ”sherpa-stentrappor” ner i den vackra dalen söder om Snowdon. Den längre gruppen gör här en extra topptur upp till Yr Aran 747 möh innan de vid floden i botten av dalen kommer in på gemensam rutt igen. Från floden vänder turen norrut och via en lång stigning till passet Ciliau tar vi oss upp till dagens sista topp, Y Lliwedd 898 möh, för ännu mer fantastiska vyer. Vi avslutar dagen med en lååång utförslöpning som inleds med rätt så steniga partier men blir enklare och enklare ju närmare Pen-y-pass vi kommer.
Dag 4: Carneddau / Carneddau Traverse
Tur med mestadels smala och delvis tekniska/steniga stigar, men mer lättlöpt än dag 2-3 och med mer löpning uppe på platå. Det längsta alternativet är en storslagen men fysiskt väldigt krävande tur.
Kort grupp: 22-26 km, 1.300-1.500 höjdmeter
Lång grupp: 31-40 km, 1.700-2.000 höjdmeter
Dags att ta sig an Snowdonias nordligaste bergsmassiv, Carneddau, där de två grupperna till stor del springer olika rutter och har olika start- och slutpunkter.
Efter en kort bilfärd startar kortare gruppen vid samma sjö som dag 1 men nu inleds turen med en knixig stig genom fårhagar längs norra stranden fram till foten av Pen Yr Ole Wen 978 möh. Här väntar dagens långa stigning och via en rätt så brant och slingrig stig genom ljung och över några klippavsatser tar vi oss upp till toppen. Där breder Carneddau-platån ut sig och vi kan njuta av vyer över berg, sjöar och hav och ser större delen av rutten för resten av dagen. Härifrån blir det riktigt fin och rolig löpning uppe på den breda och ”flacka” bergsryggen till och över topparna Carnedd Dafydd 1.044 möh och Carnedd Llewelyn 1.064 möh.
Beroende på väder och vad vi känner för blir det från Llewelyn kanske en liten extratur fram och tillbaka till de närliggande topparna Yr Elen och Foel Grach. Storslagna vidder och vyer, frihetskänsla deluxe och stora korpar som seglar längs de dramatiska bergssidorna! Från Llewelyn viker vi av söderut in på på en av våra absoluta favoritsträckor i Snowdonia – teknisk utförslöpning ner i ett smalt pass ovanför en bergssjö följt av en löpbar stigning upp till Pen Yr Helgi-Du 833 möh. Så vackert och så rolig bergslöpning! Toppen må se spetsig ut från norr, men väl uppe breder en stor gräsplatå ut sig och vi bjuds nu på 600 höjdmeter magisk utförslöpning i perfekt medlut och på mjukt underlag, hela vägen ner till bilvägen. Vi avslutar turen med 2-3 km enkel myslöpning på skogsvägar längs bäckar och fårhagar.
För den långa gruppen väntar en lång-lång men episk dag då vi springer delar av första dagens bana för Dragon’s Back Race. Turen går genom samma område som den kortare men där vi startar vid kusten, tar oss upp i bergen och sedan springer hela vägen hem till Betws-y-coed. Vi tar morgonbussen till staden Conwy på nordkusten och startar vid den imponerande medeltidsborgen Conwy Castle. Precis som de tävlande i Dragon’s Back får vi en mäktig avfärd då vi springer första biten uppe på borgens ringmur! Väl ute ur Conwy börjar stigningen upp i bergen och kustlandskap och fält byts snart mot grässluttningar och höga kullar med kargare landskap.
Sakta men säkert tar vi oss högre upp i bergen med små dalsänkor här och där mellan alla ”småtoppar” vi passerar. Bland annat Maen Esgob 298 möh och Tal y Fan 610 möh, innan vi till slut når Drum 770 möh där vi tar en välförtjänt paus och ser upp mot de högsta delarna av vår rutt. Gradvis byts gräskullarna mot stenigare terräng när vi via Foel Fras 942 möh och Foel Grach 976 möh tar oss upp till Carnedd Llewelyn och in på kortare gruppens rutt.
Efter bergs- och stigpärlan Pen yr Helgi-Du viker långa gruppen av österut och springer över toppen Pen Llithrig y Wrach ner till dalen och den lilla orten Capel Curig för fika och vattenpåfyllning. De sista 9 km är betydligt mer lättlöpta på stigar och mindre vägar i skogen och längs med floden. Trötta men lyckliga går vi i mål vid vårt boende i Betws-y-coed efter en mäktig dag och en travers av Carneddau-bergen!
Dag 5: Cadair Idris (Penygadair)
Tur med blandning av bredare/enklare och mer tekniska stigar samt några kortare partier med klippig resp. brant och stenig terräng. En blandning av upplevelserna och turerna dag 2-4, skulle man kunna säga.
Kort grupp: 18 km, 1.300 höjdmeter
Lång grupp: 23 km, 1.600 höjdmeter
Vi inleder dagen med en knapp timmes bilresa söderut till den lilla staden Dolgellau där vi efter att ha snirklat oss uppåt på småvägar kommer fram till foten av södra Snowdonias kronjuvel – berget Cadair Idris (Penygadair). Början av vår tur tar oss över ängar och längs bäckar innan det bär av svagt uppför grässlänterna. Redan nu ser vi toppen av det imponerande berget vars namn betyder ”Idris Tron” då jätten Idris enligt myten brukade sitta på toppen och blicka ut över sitt rike.
Snart brantar stigen på, blir stenigare och övergår till serpentiner upp till en platå som leder oss upp till förtoppen Cyfwry 811 möh. Därifrån har vi bara en km och en kortare stigning kvar till toppen av Cadair Idris 893 möh, som är det högsta berget i södra Snowdonia. Både på och mellan de två topparna bjuds vi på magnifika vyer mot centrala Snowdonia och de glimrande bergssjöarna. Självklart njuter vi lite extra på toppen, men de fina vyerna bara fortsätter när vi springer vidare utför på böljande och klippiga stigar längs kammen Craig Cau. När vi tagit oss ner till sjön Llyn Cau i den gigantiska ”grytan” vi sett ovanifrån gör den längre gruppen en extratur genom att runda sjön innan vi fortsätter ner genom dalen.
Efter lunchpaus och lite vattenpåfyllning korsar vi Nant Cadair-forsen och vänder uppåt igen på en stig med stora stenblock som trappsteg. Mellersta delen av den här stigningen är rätt brant och kämpig, men då och då tar vi paus, vänder oss om och hämtar energi från utsikterna mot gröna kullar, fält och små byar i södra Wales. Den längre gruppen gör sedan en extra topptur via Mynydd Moel 863 möh innan de ansluter till gemensam rutt på snabba stigar på platån tillbaka mot Cadair Idris.
Framme vid bergets nordsida bär det av utför och det rejält då vägen ner går via en grusig och stenig ås som hastigt och lustigt tar oss ner till sjön några hundra höjdmeter under Cyfwry. Härifrån blir det utförslöpning i betydligt snällare medlut över hedarna i fotspåren av Mr. Fox som fått ge namn åt stigen som tar oss hela vägen tillbaka till den frodiga dalen där vi startade. Ännu en härlig dag i bergen som firas av med en pint eller två på uteserveringen mellan havet och slottet ”hemma” i Caernarfon.
Dag 6: Aber Falls & Lafan Sands
Lättlöpt tur på slät stig, genom hagar och på grus- och asfaltsväg.
Kort grupp: 7 km, 200 höjdmeter
Lång grupp: 18 km, 350 höjdmeter
Fortfarande spring i benen? Ja, vi hoppas det, för vi har faktiskt tid för en halvdagstur innan vår transfer till Manchester flygplats och flyget tillbaka hem till Sverige. Om man känner att benen fått nog så kan man så klart strosa runt i Caernarfon och ta en fika eller rundtur i borgen istället :) På programmet står en tur till vattenfallet Aber Falls och längs Lafan Sands långgrunda stränder vid nordkusten, vid foten av Carneddaubergen.
Vår tur startar och slutar i utkanten av byn med tungvrickarnamnet Abergwyngregyn och tar oss inledningsvis längs en fors, genom lummig skog och hagar med betande får. Vi joggar på i svagt motlut och efter bara några kilometer når vi vackra Aber Falls som i slutet av dalen störtar ner från bergen. Efter fallen gör leden en rundel i dalen och vi viker av tillbaka mot havet med härlig löpning längs med de gröna sluttningarna. När vi närmar oss byn viker kortare rutten av mot vår startpunkt och avslutet för en kort men fin tur medan de som vill vara ute längre springer västerut.
På den långa rutten övergår stigen snart i böljande traktorväg som leder oss fram genom öppet landskap med fårhjordar och vyer ut över Irländska sjön. Så småningom bär det av utför på väg, förbi gårdar och ner genom en vacker skog. Vi närmar oss kusten och via ängar och fårhagar tar vi oss ner till Lafan Sands – en lång kuststräcka med långgrund strand som blir sandbank vid lågvatten. Efter alla veckans berg och höjdmeter blir det stor kontrast för benen att plötsligt springa km efter km längs vattnet utan en enda backe. Men lugn, när vi når slutet av stranden och tar sikte på parkeringen så avslutar vi ändå med uppförsbacke hela vägen in i mål! :)
Efter en fantastisk vecka i dessa sagolandskap med många mil och höjdmeter styr vi nu trötta men nöjda kosan mot Manchester och flyget hem till Sverige.
Boende
Under resan bor vi på två olika ställen, de tre första nätterna i Betws-y-Coed och de två sista i Caernarfon.
Betws-y-Coed är en liten pittoresk by i nordöstra delen av Snowdonia, omgiven av lummiga skogar, slingrande floder, vattenfall och kullar. Vi har bara 10-15 min med bil till norra Snowdonias berg samtidigt som det finns gott om pubar, restauranger, caféer och butiker inom promenadavstånd. Här bor vi på ett något enklare hotell/vandrarhem i små tvåbäddsrum(våningssängar) med delat badrum och toalett. Frukost serveras på hotellet medan vi äter middagarna på olika restauranger i byn. Här finns begränsat antal vanliga dubbelrum bokade som du kan boka mot tillägg i samband med bokningen av resan. Tillägg för dubbelrum 1 700 kr pp.
Caernarfon är en mindre kunglig hamnstad vid Menaisundet på Wales nordvästra kust. Staden har rötter från romarriket och kärnan domineras av den mäktiga medeltida borgen Caernarfon Castle, vars ringmur omsluter gamla stan. Här bor vi i dubbelrum enkelt hotell. I närheten finns vår stammispub och restaurang, vars uteservering ligger precis bredvid borgen och med utsikt över havet. Inom 5 min gångavstånd finns det gott om butiker, pubar och caféer.
Robin Johansson
Robin ansvarar för Team Nordic Trails löpargrupper, är ledare på ett flertal av våra andra resor och har en brokig bakgrund som dykinstruktör, personalvetare och e-handelschef. Han har sprungit i berg och på stigar i alla världsdelar (OK, Antarktis saknas) och är helt enkelt besatt av berg! Robin har besökt Snowdonia och Wales många gånger genom åren, både för tävling och träning och har då så klart passat på att leta upp dom finaste bergen och stigarna.
Johan Brodén
Ledare från Jönköping som gillar att springa i naturen, gärna länge, kuperat och med sällskap. Glad och positiv och gillar att hitta på olika upptåg. Jobbar som lärare och arrangerar lopp och andra löpupplevelser på fritiden. Johan har lång erfarenhet som TNT reseledare, bland annat från vår Lake District-resa.
Frågor & svar
Hittar du inte svar på din fråga nedan eller under våra resevillkor, vänligen skicka ett mail till info@teamnordictrail.se.*
Varför ska jag resa med er?
Vill du uppleva vacker natur och framfart i varierad terräng samtidigt som du får träffa och inspireras av likasinnade, då ska du resa med oss! Vi erbjuder resor till magnifika miljöer utomlands samt att vi anordnar läger från norr till söder i vår vackra svenska natur. Vårt motto är ”Träning, gemenskap och upplevelse, alla är välkomna”, något som genomsyrar alla våra resor.
Förutom upplevelsen och gemenskapen vill vi att det ska vara enkelt att resa med oss. Du ska få en attraktiv helhetsupplevelse där du själv inte behöver lägga någon tid eller tanke på planering, överlåt det på oss. Bara att boka, packa väskan och komma med!
Passar era resor mig?
Vi har resor för alla nivåer och smakar. Alla resor är unika och på respektive resa kan du läsa om vad som gör just den resan unik!
Vad för utrustning behöver jag?
Oavsett plats kan temperatur och väder variera kraftigt, något du måste ta hänsyn till när du planerar vad du ska ha med dig. Ca 30-45 dagar innan avresa skickas en detaljerad packningslista ut till alla resenärer. Där får du mer information om vad du bör packa i (om det till exempel är viktigt att packa i en mjuk resväska), vad du bör ha med dig i klädväg, skoväg och övriga bra att ha.
För alla resor gäller bra skor, oavsett om du ska vandra eller springa. Ett par bra och insprungna trailskor är A och O, kolla på våra partners erbjudanden om du behöver nya. För vandring ex på Kebnekaise behöver du ett par vandringsskor med halvhögt/högt skaft.
Ska du springa är en löparryggsäck bra att ha, den bör hålla för en dagspackning på ca 12 liter. Kika i vår webshop om du saknar en.
På vissa resor behöver du en lite större ryggsäck då vi har med oss all vår packning under hela resan, då rekommenderar vi en ryggsäck på 25-30 liter som sitter bra på ryggen. För resor med lite mer specifika packlistor finns en egen flik med information om just Utrustning.
Vilken fysisk nivå krävs för era resor?
Det ser du enkelt i ”Resfakta” i högerkolumnen samt under ”Mer info”. Vi har resor för alla nivåer.
Kan jag åka ensam på era resor?
Våra resor passar både för dig som reser ensam liksom för er som reser två eller flera. Oavsett om du reser ensam eller i sällskap kommer du att träffa likasinnade på plats och en fin gemenskap brukar uppstå. För er som reser två eller flera tillsammans och inte befinner er på samma fysiska nivå, positivt för er är att ni kan åka på samma resa, men delta på olika nivåer på våra aktiviteter. Majoriteten av våra resenärer reser ensamma.
Hur bor man under resan?
På våra resor bor vi i både dubbelrum och flerbäddsrum. På en del resor bor vi i villor där vi har med oss egen kock som lagar maten åt oss. På andra resor förflyttar vi oss flera gånger under resan mellan olika refugios/bergboenden. Då bor vi i flerbäddsrum med allt från 2-10 sängar i varje. På dessa boenden kan vi tyvärr inte erbjuda enkelrum. I de fall vi har ett rum över när vi bor i egna villor kan vi erbjuda eget rum vid önskemål, men det är inget vi kan garantera vid bokning.
Läs mer om vilket boende som gäller på resan under fliken Boende.
Hur funkar det med rumsfördelning?
Majoriteten av våra resenärer reser själva. Vi parar ihop er med personer av samma kön och liknande ålder så långt vi kan. Om du reser med en vän, skriv det i din anmälan så ser vi till att ni får bo tillsammans. Är ni flera som reser tillsammans ser vi till att du får bo med minst en av dina kompisar.
Jag vill åka tillsammans med en vän, men jag är mer löpstark, kan vi åka tillsammans?
På många av våra resor har vi flera nivåer på våra aktiviteter. Det kan handla om en längre dagstur där du exempelvis kan välja om du vill springa, jogga eller gå. Perfekt för er som vill åka på en löparresa tillsammans, men där en är markant mer löpstark än den andra, är att ni kan välja olika grupper för aktiviteten, men ändå få mycket tid tillsammans. Sen kommer ni också att träffa andra likasinnade på plats.
Hur funkar det med mat under resan?
Äta bör man! Att fylla på med energi under våra resor är viktigt. Frukost ingår varje dag på alla våra resor. Om lunch ingår har vi ofta med oss lunchpaket, antingen färdiggjorda som boendet ordnat åt oss eller att vi får plocka ihop vår egen lunchmacka vid frukosten outmeals förekommer också. Ibland stannar vi för lunch på någon restaurang där möjligheten finns. Till kvällen är det middag på boende eller restaurang.
På de resor vi bor i egen villa har vi med oss en egen kock som ordnar med alla måltider.
Du behöver själv ha med dig extra energi att ta under löpturerna, exempelvis bars, godis, gels och dryck.
Jag önskar specialkost, kan ni ordna det?
Ange eventuella matallergier vid bokning. Vi meddelar reseledare, boenden, restauranger om dessa i förväg och de gör alla sitt yttersta för att servera er bra mat.
Vegetarisk kost går i regel alltid att lösa, däremot kan vi inte tillgodose exempelvis LCHF, Keto, Paleo etc.
Kan jag resa från annan ort?
På de resor där flyg ingår från Stockholm men du vill resa från annan ort kan vi alltid göra ett flygavdrag vid bokning. Du får då ett prisavdrag på resan så att du kan köpa eget flyg. När du bokar eget flyg vill vi att du bokar ett om landar innan eller samtidigt som gruppen och lyfter samtidigt eller efter resten av gruppen för att du ska kunna utnyttja den transfer som ingår. Väljer du att boka andra tider står du för transfer från och till flygplatsen själv.
Se informtion om flyg/transport under fliken Mer info
Kan jag boka annat flyg/transport än det ni rekommenderat?
Vi ser såklart helst att du bokar ett flyg som matchar de tider som vi rekommenderat. Med matchar menar vi att det ska landa samtidigt eller före rekommenderad tid samt lyfta samtidigt eller efter rekommenderad tid. Väljer du att boka andra flyg/transporter kommer du själv att behöva stå för transfern från/till flygplatsen till/från den plats där gruppen är.
Hur betalar jag för en resa?
Betalningsvillkor syns på sidan för respektive resa. Resor inom Sverige betalas direkt vid anmälan via kortbetalning. Resor till utlandet delbetalas vid anmälan och slutfaktureras inom 30 dagar från anmälan. Vid anmälan senare än 45 dagar innan avresa betalas hela summan.
Jag har anmält mig till en resa, men jag har inte fått någon faktura?
Om du inte betalar hela beloppet i samband med bokning skickas faktura med resterande betalning till den mailadress du angav i samband med bokningen. Om du inte får denna, vänligen kolla om den har hamnat i din skräppost, kontakta annars info@teamnordictrail.se.
Går det att avboka en resa?
Anmälan till resan är bindande. Se möjligheter kring avbokning i våra resevillkor.
Resevillkor
Anmälan
Anmälan till resan är bindande. Full betalning av resan skall göras även vid avbokning. Vid utebliven betalning blir kunden återbetalningsskyldig.
Betalning och delbetalning
Betalningsvillkor syns på respektive resa. Betalningen skall ske inom angivet antal dagar som uppgivet. Om resan understiger 5000 kr betalas fullständigt belopp vid bokning. Om resan överstiger 5000 kr erläggs delbetalning (belopp beroende på destination normalt 3500-6500 kr) vid bokning.
Avbokning
Om du av någon anledning ej kan medverka på resan vänligen kontakta oss på Team Nordic Trail. För ersättning vänligen kontakta hemförsäkring och/eller kortförsäkring. Med avbokningsintyg från Team Nordic Trail brukar normalt 9 av 10 få ersättning av sitt försäkringsbolag. Team Nordic Trail vill självklart vara flexibla och tillmötesgående men har ingen möjlighet att återbetala erlagd avgift vid avbokning.
Reseförsäkring
Vi rekommenderar alltid våra resenärer att på egen hand teckna lämplig reseförsäkring.
Avbeställningsskydd
Team Nordic Trail tillhandahåller ej avbeställningsskydd. Se över din rese - och kortförsäkring inför den aktiva resan med oss.
Skada
Team Nordic Trail gör ingen återbetalning pga. skador eller sjukdom. Vänligen se tidigare punkter om avbokning samt reseförsäkring/avbeställningsskydd.
Överlåtelse
Resenären har rätt att överlåta sin plats till någon som uppfyller alla villkor för att få delta i resan (villkor angivna av arrangören och villkor vad gäller personändringar från parter som arrangören anlitat för resan). Resenären måste meddela arrangören om överlåtelse samt fullständiga uppgifter för personen som resan ska överlåtas till senast 15 dagar innan avresa. Detta görs till info@teamnordictrail.se. Byte av resenär medför ofta direkta kostnader, i huvudsak från flygbolag. Samtliga kostnader för namnändring, ombokning och/eller andra administrativa åtgärder debiteras resenären till fullo.
Inställd resa
Om Team Nordic Trail tvingas ställa in resan återbetalas hela anmälningsavgiften. Resenären är ej berättigad till någon ytterligare ersättning.
Ändringar
Vi förbehåller oss rätten att genomföra ändringar på resor som ej påverkar resans helhet. Exempel på dessa ändringar är boende, ledare, transporter.
Inställd aktivitet
Yttre omständigheter som till exempel dåligt väder, högt vatten, svåra förhållanden, andra oförutsägbara omständigheter, kan göra att aktiviteter måste ändras eller ställas in. Vi förbehåller oss rätten att ändra programpunkter i det angivna programmet och inställd aktivitet är inte giltig anledning till ekonomisk kompensation.
Ansvar
Samtliga resenärer deltar på egen risk. Det är resenärens ansvar att kontrollera med läkare att man klarar att utsätta sig för fysisk ansträngning utifrån resans belastning och program. Team Nordic Trail kan ej hållas ansvarig för skador resenären ådrar sig under resan eller aktiviteterna. Team Nordic Trail åtar sig inte eventuella ekonomiska påföljder av en skada som uppstått under resan/aktiviteten. Resenären är ansvarig att teckna egen försäkring för resan om denne önskar vara försäkrad för skador. Team Nordic Trail kan heller inte ställas till ansvar om resenären på grund av bristande kondition eller andra personliga omständigheter inte klarar av att genomföra en viss aktivitet.
Reklamation
Den som har anmärkningar beträffande resan/aktiviteter/boende måste framföra dessa på plats i samband med att de uppstår eller direkt efter resans avslut. Anmärkningar lämnas till personal från Team Nordic Trail på plats eller per e-mail till info@teamnordictrail.se.
Resegaranti
Vid köp av paketresa (boende och aktiviteter) gäller paketreselagen. Team Nordic Trail uppfyller lagstadgad resegaranti hos Kammarkollegiet. Läs mer om Lagen om paketresor här: http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Lagar/Svenskforfattningssamling/Lag-19921672-om-paketresor_sfs-1992-1672/
Kontroll av färdhandlingar
Resenären är skyldig att vdi anmälningstillfället uppge korrekta uppgifter. Skulle det förekomma några felaktigheter ska resenären omedelbart informera arrangören om detta.
Pass
Vid utlandsresa måste resenären ha ett pass som är giltigt minst 6 månader efter resans genomförande.
Vaccinationer
Resenären är ansvarig för att själv skaffa sig information om eventuella vaccinationer i samband med resan.
Genom att godkänna våra resevillkor samtycker du även till vår insamling och behandling av dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen (GDPR).
Nivå
”Välplanerad, duktiga och trevliga ledare och härlig stämning inom gruppen.”
Johannes 49 år
Resefakta
Datum: 6-11 maj 2025
Typ av resa: Bergslöpning
Nivå: För vana löpare
Mer info: Se flikar under rubriken
Anmälan är öppen!
Pris 14 495 kr
Icke-medlemmar betalar 15 495 kr
Medlemspris
Medlemmar har förmånligt pris på våra resor. Du behöver inte vara medlem för att boka resa. Läs mer om medlemskap här.
Innehåll paketresa
- Transfers Snowdonia t/r samt för alla aktiviteter enligt program
- Boende i flerbäddsrum samtliga nätter
- Helpension från middag dag 1 till och med frukost dag 6
- Erfarna ledare från Team Nordic Trail
Ingår ej
- Flyg Arlanda/Köpenhamn-Manchester
Tillval
- Boende i dubbelrum 3 nätter i Bewts-y-coed 1700 kr