Lofoten Norge 18-23 aug 2025
Lofoten, Norge 18-23 augusti 2025
Följ med oss till Nordnorges pärla Lofoten
Spetsiga bergstoppar, turkosa havsvikar, grönskande kullar, undangömda sandstränder – Lofoten är en naturupplevelse med extra allt! Nordnorge har väldigt mycket vacker natur att erbjuda och Lofoten är verkligen kronan på verket och en upplevelse i världsklass. Väl på plats i bergen på detta pärlband av öar är det lätt att för en sekund glömma bort var man egentligen är – På Nya Zeeland? I Patagonien? I ett påhittat sagoland och allt är en dröm? Nej, det är på riktigt och ja, vi är fortfarande på ”hemmaplan” i Skandinavien!
Lofoten har de senaste åren varit ett av de mest efterfrågade resmålen bland deltagare på våra andra resor. Vi har hörsammat önskningarna och kan nu äntligen erbjuda en löparresa till detta bergsparadis med ett upplägg som passar flera olika nivåer av löpare. Under resan bor vi i mysiga stugor vid havet i byarna Kabelvåg och Reine varifrån vi varje dag utforskar de finaste delarna av Lofoten. Några av höjdpunkterna på resan är turerna upp på topparna Hermannsdalstinden och Geitgaljen samt till den isolerade stranden Kvalvika (bilderna ovan och nedan).
Det här är en resa för dig som älskar naturupplevelser i berg och gillar att vara ute långa dagar där terrängen bestämmer tempot, vilket ofta innebär en blandning av löpning och snabbvandring.
Läs mer om resmålet, aktiviteterna, nivåer och utrustning under flikarna ovan.
Begränsat antal platser
Utifrån antalet bäddar på vårt boende och platser i transferbussar finns det endast 17 platser på resan. Anmäl dig redan idag för att säkra din plats!
Välkommen!
Mer om resan
Nivå på resan?
Det här är en resa för dig som tränar löpning regelbundet. Tempo är helt oviktigt på våra turer och upplevelsen är i fokus men ett flertal dagar kommer vi vara ute i 2-6h och växla mellan löpning, jogg och vandring. Varje dag erbjuder vi grupper i två nivåer med olika totaldistans och svårighetsgrad. För att delta på resan tror vi att du har lite tidigare erfarenhet av löpning i teknisk och kuperad terräng och turer där du varit i rörelse i 2-3 timmar. För att kunna delta i gruppen som springer de längre och lite mer krävande turerna tror vi att du löptränar 2-3 gånger per vecka eller mer, springer regelbundna långpass och har tidigare erfarenhet av löpning i berg och fjäll. Självklart kan du växla grupp från dag till dag. Du kan läsa mer om de preliminära dagsturerna i programmet.
Resa till och från Narvik
I resans pris ingår transfer till/från Narvik tågstation eller Narvik flygplats (Evenes). Du står själv för tåg- eller flygresan till Narvik. Vi rekommenderar att boka nattåg Stockholm-Narvik som är bekvämt och det mest miljövänliga resealternativet. Transfertider anpassas till nattågen så om du väljer flyg kan detta innebära att du får vänta några timmar på flygplatsen.
Information nattåg 2024
Av flera olika anledningar har det varit svårt att boka tåget till/från Narvik i år. Trafikplaneringen är sen samt att både Vy och Sj har bytt bokningssystem vilket också har haft en del tekniska problem. Idag (5 juli) går det ännu inte att boka utresan på vy.se. Vi hoppas att nattåget för utresan kommer att släppas under juli månad, men varken vi eller Vy har tyvärr några besked om exakt tid för detta. Vi bevakar detta och skickar information till er resenärer när vi vet mer. Det går dock bra att boka hemresan nu som enkelresa och vi rekommenderar att göra det även om utresan inte släppts om du planerar att åka tåg.
Ditresa: Nattåg nr 94 med avgång från Stockholm C söndag 18 aug kl. 18.08. Ankomst Narvik C måndag 19 augusti kl. 12.40.
Hemresa: Nattåg nr 93 med avgång från Narvik C lördag 24 aug 15:11. Ankomst Stockholm C söndag 25 aug 10.09.
För resa från t ex Göteborg eller Malmö så bokar du ”vanligt” tåg som ansluter till nattågets avgång från Stockholm. Ibland säljs även biljetter som nattåg från Göteborg/Malmö till Narvik vilket innebär att du kommer byta till ”Stockholmståget” längs med resan.
Flyg – uppdaterat juli 2024
Det går att flyga till Evenes eller Svolvaer. Du behöver då resa den 18 aug för att komma i tid till resans start. Du behöver boka en extra övernattning i Svolvaer/Evenes mellan den 18-19 aug. Vi rekommenderar flyg med nedan alternativ. För hemresan rekommenderar vi flyg från Svolvaer eller tåg.
Utresa Stockholm-Svolvaer 18 aug
Flyg Stockholm-Svolvaer via Olso och Bodö enligt nedan tider.
Alternativ utresa Stockholm-Evenes 18 aug
Flyg Stockholm-Harstad Evenes via Olso enligt nedan tider.
Hemresa Svolvaer-Stockholm 24 aug
Utrustning
Team Nordic Trail skickar ut information inför avresa med förslag på packningslista och program ca 30 dagar innan avresa.
Frågor
Gå gärna med i vår facebook-grupp för denna resa. Där kan du ställa frågor, styra upp samåkning och lära känna andra deltagare redan innan resan. Om du har frågor du inte vill ställa i gruppen är du självklart välkommen att kontakta oss på info@teamnordictrail.se när du vill.
Gemenskap och upplevelse
Gemenskap och upplevelse är nyckelorden för alla våra resor! Under våra dagar på Lofoten bor vi tillsammans, äter alla måltider gemensamt och ingen lämnas ensam på efterkälken under våra löpturer. Det blir garanterat en hel del gemensamma spontana aktiviteter och påhitt utöver de du finner i programmet men om du känner för lite egentid för dig själv under resan så lovar vi att det finns möjlighet till det också :) På våra löparresor är aldrig distans, tid eller tempo det viktiga, utan vi fokuserar istället på upplevelser, löparglädje och att få dela detta med de andra i gruppen.
Lofoten
Lofoten utgörs av ett pärlband av öar, sammanbundna med broar och tunnlar, som sträcker sig väster ut i Norska havet från Narvik. Öarna är belägna 17 mil norr om polcirkeln ungefär halvvägs mellan städerna Tromsö i norr och Bodö i söder. Här bor ca 25.000 personer, främst koncentrerade kring orterna Svolvaer och Leknes. Trots sitt nordliga läge har Lofoten relativt milda vintrar på grund av golfströmmen. Somrarna är relativt svala med temperatur och väder som kan växla mycket från dag till dag och skilja sig mycket mellan t ex södra och norra delen av en ö trots endast några kilometers avstånd. I augusti kan man förvänta sig dagstemperaturer på mellan ca 12-18 grader och ungefär samma antal soltimmar och mängd nederbörd som i t ex Stockholm.
Lofotens kontur sedd från havet kallas för ”Lofotväggen” på grund av de branta bergssidorna som reser sig upp ur fjordarna och havet. De flesta av öarna består till stor del av berg upp mot drygt 1.000 meter höga, omgivna av smalare landremsor där huvudvägen slingrar sig fram mellan små byar och fiskelägen och över eller under fjordarna via broar och tunnlar. Bara bussresan ut på Lofoten är en upplevelse i sig! Till mångas förvåning så finns här havsvikar med turkost vatten, kritvita sandstränder och till och med korallrev (!) trots sitt nordliga läge. Allt kryddat med snötäckta toppar, bergssjöar och vattenfall.
En stor mängd turister besöker varje år Lofoten, framför allt under sommarmånaderna. Vi har därför valt att planera in vår resa precis i slutet av högsäsongen när det är lite färre husbilar på vägarna och då vi kommer få många av bergen och stigarna helt för oss själva! Den storslagna naturen är så klart den främsta orsaken till att så många besöker Lofoten och för de som gillar vandring och löpning i berg, klättring, kajakpaddling, fiske och utfärder på havet så är öarna ett paradis.
För att få se olika delar av Lofoten och ha nära till de allra finaste turerna bor vi under resan på två ställen: Nyvågar i utkanten av Kabelvåg på ön Austvågøya samt i byn Reine på Moskenesøya, den allra yttersta Lofot-ön. Vad gäller just löpningen på Lofoten så innehåller i princip alla de turer vi gör en hel del höjdmeter, både uppför och utför, och även en rätt så teknisk terräng på stigar som inte alltid är så väl upptrampade. En del turer i programmet kanske ser lite väl korta ut distansmässigt vid en första anblick, men den utmanande terrängen gör att det ibland kan ta sin tid att ta sig även kortare sträckor. Programmet har en blandning av turer och upplevelser där vissa dagar har mer av ett ”topptursupplägg” med större andel snabbvandring i brant terräng, medan andra dagar har mer löpning på stigar i lite snällare lutning.
Preliminärt program
Vi reserverar oss för ändringar i programmet beroende på väder, vind och tillgänglighet.
Dag 1
Ankomst Narvik. Transfer till Nyvågar-Kabelvåg Lofoten där vi checkar in i våra ”rorbuer” (stugor) vid havet. Vi ger oss sedan ut på en kortare eftermiddagsjogg i närområdet innan vi äter middag på Nyvågars restaurang.
Dag 2
Den här dagen besöker de två grupperna olika områden. Grupp 1 springer en väldigt fin tur på slingriga stigar i närheten av vårt boende i Kabelvåg kring toppen Småtindan och sjön Kongsvatnet. Under turen har vi vackra vyer över såväl skärgården kring Kabelvåg och Svolvaer som över Olderfjorden på andra sidan av Småtindan. För de som har lite extra spring i benen finns möjlighet att göra korta avstickare upp till topparna Ørntinden och Varden samt bergssjön Vestre Nokkvatnet.
Grupp 2 inleder dagen med en äventyrlig topptur till Lofotens näst högsta topp Geitgaljen 1.085 möh. Branta stigningar (tänk 1.000 höjdmeters stigning på 4 km sträcka), obanad terräng, lättare scrambling (då du behöver ta hjälp av händerna då och då) och kanske lite snöpulsande står på schemat. Ja, och så väntar så klart vidunderliga vyer från klippblocken som utgör Geitgaljens topp och en rolig men väldigt teknisk utförslöpning ner från berget. Beroende på väder och gruppens önskemål bjuder eftermiddagen antingen på ytterligare en topptur upp mot närbelägna Higravtinden som är Lofotens högsta topp eller en variant på turen ”hemmavid” som grupp 1 gör. Observera att vi vid den ev. andra toppturen vänder vid Higravtindens förtopp då den sista biten till huvudtoppen kräver mer avancerad scrambling med repsäkring vilket inte står på programmet för denna resa :) Lagom till att vi kommer tillbaka till Nyvågar är vårt egna Lofotspa öppet med badtunna och bastu innan det är dags för middag.
Grupp 1: 14-18 km 700-1.200 höjdmeter
Grupp 2: 10-25 km, 1.000-2.000 höjdmeter (betydligt mer brant, teknisk och avancerad tur)
Dag 3
Efter att vi ätit frukost och gjort våra lunchpaket tar våra transferbussar oss till foten av berget Matmora (788 möh). Det här är en klassisk tur då den erbjuder väldigt vackra över i princip hela Lofoten! Efter en rätt så kort men brant klättring upp till toppen så tar vi lite paus vid toppröset och njuter av 360-gradersvyerna. Norr om toppen breder en stor platå ut sig och efter lite upp och ner på en dramatisk stig längs med bergskammen väntar sedan underbar löpning i perfekt medlut. Nu springer vi rätt mot nordpolen med vyer över hav och berg åt alla håll och kan hundratals meter nedanför oss se det turkosa vattnet i Førgrunnfjorden. Grupp 1 väljer här en kortare väg tillbaka mot starten medan det för grupp 2 väntar mer distans och fler höjdmetrar. Väl tillbaka i Nyvågar väntar kanske ett dopp i havet innan en god middag!
Grupp 1: 16 km 1.300 höjdmeter
Grupp 2: 25 km 2.000 höjdmeter
Dag 4
Idag beger vi oss västerut till norra Moskenesøya för en tur som bland annat tar oss till den världsberömda stranden Kvalvika som ligger inkilad mellan två berg och endast kan nås till fots från bergstopparna eller via en liten stig genom passet mellan dem. Dagens turer bjuder på lite mindre klippiga berg vilket innebär mer böljande terräng och lättlöpta stigar (med Lofoten-mått mätt ska sägas). Vi startar i samlad tropp från stranden Sandbotnen och klättrar upp för grönskande kullar till en platå med vidunderliga vyer mot Ishavet. Här genar grupp 1 söderut mot toppen Ryten medan grupp 2 via små fårstigar och obanad terräng tar sig runt norra spetsen av ön och upp till toppen Fuglhuken innan de fortsätter vidare till Ryten.
Efter att ha njutit av vyerna och lunchmackan på Rytens topp har båda grupperna en galet rolig utförslöpning ner till Kvalvika strand att se fram mot där bara vägvalet och snabbtänktheten begränsar hur fort det kan gå! Svettig eller ej så måste det nästan bli ett obligatoriskt badstopp vid den här ikoniska sandstranden även om det kanske är lite svalt i vattnet. Nybadade och fräscha är det dags för klättringen uppåt genom bergspasset innan vi viker av norrut tillbaka mot bussarna vid Sandbotnen. Eftermiddagen innehåller också en del upp och ner men på bredare stigar blandat med löpning på mindre vägar och genom kohagar. Om man kan bada igen vid Sandbotnen innan vi hoppar in i bussen? Jajamen! Efter den här höjdarturen tar vi bussarna sista biten till vårt andra boende i Reine där vi avslutar dagen med en god tvårättersmiddag och kanske en drink i baren innan vi somnar gott i våra rorbuer.
Grupp 1: 12 km, 800 höjdmeter
Grupp 2: 20 km, 1.800 höjdmeter
Dag 5
Det här är vår sista heldag i paradiset Lofoten men vi har sparat det bästa till sist! Vi åker västerut tills vägen tar slut i byarna Sørvågen och Å allra längst ut på Lofoten. Här startar vi turen mot Hermannsdalstinden 1.029 möh som är den högsta toppen på västra Lofoten och som är en av våra favoritturer i hela världen (ja, vi menar det verkligen)! Bilderna är spektakulära men gör ändå inte rättvisa åt vyerna och upplevelsen som man får en dag med fint väder vid detta berg. Turen inleds på stigar över klipphällar, genom skog och förbi vattenfall, bäckar och sjöar innan den första klättringen tar oss uppåt mot finare och finare vyer. Från att vi kommit upp till den första platån väntar mer böljande stigar förbi den ena sjön efter den andra. Det här området är som en gigantisk schweizerost med bergssjöar överallt omgiva av höga berg och fjordar – ibland är det nästan svårt att avgöra vad som är en sjö och vad som är havet!
Efter ytterligare en klättring når vi fjällstugan Munkebu där vi ser Hermannsdalstinden torna upp sig på andra sidan av ytterligare en sjö som vi rundar innan den sista men långa klättringen upp till toppen börjar. Delar av denna stigning har mer exponerade partier (brant lutning på en eller båda sidor av stigen) och sista etappen upp till toppen som saknar stig kräver lite enklare scrambling då du använder både fötter och händer för att ta dig från ett klippblock till ett annat. Uppe på den klippiga toppen belönas du med helt magiska vyer över yttre Lofoten och risken att du fyller din mobil till bristningsgränsen med foton är överhängande :) Just det, vi ska ju ner också och får nu ännu mer belöning för klätterjobbet uppför med väldigt rolig och teknisk utförslöpning samma väg tillbaka som vi kom upp och som blir enklare och enklare ju närmare målet vi kommer.
Att göra hela denna tur kräver en rejäl fysisk insats pga de nästan 2.000 höjdmetrarna och de mer tekniska/exponerade partierna. Därför kommer vi erbjuda stor flexibilitet från Munkebu fjällstation och framåt. De som önskar kan ta en extra lång lunch och njuta av vyerna vid Munkebu innan löpning ”hemåt” medan de som vill springa lite längre men vill undvika branter och scrambling kan fortsätta mot toppen men sedan vända innan de partierna. Oavsett vilket alternativ du väljer så är detta en storslagen tur och vi lovar att du kommer få hisnande vyer även om du inte kör på hela vägen upp till toppen.
Grupp 1 och 2: 10-20 km, 700-1.900 höjdmeter
Dag 6
Idag är tyvärr vår sista dag på Lofoten men för att maxa vår upplevelse startar vi extra tidigt idag så att vi har tid för en löptur till innan resan mot Narvik och nattåg/eftermiddagsflyg. Självklart avslutar vi på topp med en topptur som beroende på väder och vind antingen går till Berget Tønsåsheia vid Nusfjord eller Moltinden/Stortinden vid Ramberg. Tønsåsheiaturen är lite längre men mindre brant medan Moltinden är en kortare men mer ”direkt” topptur som för de rastlösa löparna även kan utökas med en teknisk extratur upp till Stortinden. Gemensamt för båda turerna är att vi får milsvida vackra vyer och kan krama ur det sista av vår Lofotenupplevelse.
5-10 km 700-1.100 höjdmeter
Boende
Vårt boende i Nyvågar och Reine
2-bäddsrum i stugor för 4-6 personer med dusch & toalett. Måltider serveras i bar/restaurang i nära anslutning till stugorna. I både Nyvågar och Reine bor vi precis bredvid havet med bästa utsikten. En av dagarna i Nyvågar erbjuds Lofotspa med badtunna och bastu. Havsbad finns så klart tillgängligt varje dag runt knuten. Samtliga nätter inkluderar frukostbuffé samt lunchpaket för dagens löptur. På båda boendena serveras tvårättersmiddag varje kväll.
Robin Johansson
Robin ansvarar för Team Nordic Trails löpargrupper, är ledare på ett flertal av våra andra resor och har en brokig bakgrund som dykinstruktör, personalvetare och e-handelschef. Han har sprungit i berg och på stigar i alla världsdelar (OK, Antarktis saknas) och är helt enkelt besatt av berg! Robin har spenderat många somrar på Lofoten springandes upp och ner för så många berg han hunnit och längs med varenda stig han hittat. Han har dessutom en förmåga att pricka in kanonväder varje gång han varit där, så vi räknar med att det gäller den här gången också :)
Richard Lindström
Före detta orienterare (kartnörd). Gillar fjällnatur och berg i allmänhet. Springer dagligen, oftast i lugnt tempo med en ambition att utvecklas som ultralöpare. Men framför allt upplevelselöpare som gärna lyfter blicken från stigen och berättar om omgivningen, om det så är geologi, biologi, geografi, historia eller lokala anekdoter. Numera ledare i Team Nordic Trail Östersund.
Henrik Severed
Älskar vatten, fjällen och kartor, är fd orienteraren som återupptäckt tjusningen men att springa i skogen. Lagt kontrollerna åt sidan och springer numera helst i gott sällskap med devisen fart efter kamrat. Brinner för att få fler att upptäcka trail och den kravlösa löpningen med upplevelsen som drivkraft. Till vardags engagerad idrottsförälder och ledare för TNT i Jönköping.
Frågor & svar
Hittar du inte svar på din fråga nedan eller under våra resevillkor, vänligen skicka ett mail till info@teamnordictrail.se.*
Varför ska jag resa med er?
Vill du uppleva vacker natur och framfart i varierad terräng samtidigt som du får träffa och inspireras av likasinnade, då ska du resa med oss! Vi erbjuder resor till magnifika miljöer utomlands samt att vi anordnar läger från norr till söder i vår vackra svenska natur. Vårt motto är ”Träning, gemenskap och upplevelse, alla är välkomna”, något som genomsyrar alla våra resor.
Förutom upplevelsen och gemenskapen vill vi att det ska vara enkelt att resa med oss. Du ska få en attraktiv helhetsupplevelse där du själv inte behöver lägga någon tid eller tanke på planering, överlåt det på oss. Bara att boka, packa väskan och komma med!
Passar era resor mig?
Vi har resor för alla nivåer och smakar. Alla resor är unika och på respektive resa kan du läsa om vad som gör just den resan unik!
Vad för utrustning behöver jag?
Oavsett plats kan temperatur och väder variera kraftigt, något du måste ta hänsyn till när du planerar vad du ska ha med dig. Ca 30-45 dagar innan avresa skickas en detaljerad packningslista ut till alla resenärer. Där får du mer information om vad du bör packa i (om det till exempel är viktigt att packa i en mjuk resväska), vad du bör ha med dig i klädväg, skoväg och övriga bra att ha.
För alla resor gäller bra skor, oavsett om du ska vandra eller springa. Ett par bra och insprungna trailskor är A och O, kolla på våra partners erbjudanden om du behöver nya. För vandring ex på Kebnekaise behöver du ett par vandringsskor med halvhögt/högt skaft.
Ska du springa är en löparryggsäck bra att ha, den bör hålla för en dagspackning på ca 12 liter. Kika i vår webshop om du saknar en.
På vissa resor behöver du en lite större ryggsäck då vi har med oss all vår packning under hela resan, då rekommenderar vi en ryggsäck på 25-30 liter som sitter bra på ryggen. För resor med lite mer specifika packlistor finns en egen flik med information om just Utrustning.
Vilken fysisk nivå krävs för era resor?
Det ser du enkelt i ”Resfakta” i högerkolumnen samt under ”Mer info”. Vi har resor för alla nivåer.
Kan jag åka ensam på era resor?
Våra resor passar både för dig som reser ensam liksom för er som reser två eller flera. Oavsett om du reser ensam eller i sällskap kommer du att träffa likasinnade på plats och en fin gemenskap brukar uppstå. För er som reser två eller flera tillsammans och inte befinner er på samma fysiska nivå, positivt för er är att ni kan åka på samma resa, men delta på olika nivåer på våra aktiviteter. Majoriteten av våra resenärer reser ensamma.
Hur bor man under resan?
På våra resor bor vi i både dubbelrum och flerbäddsrum. På en del resor bor vi i villor där vi har med oss egen kock som lagar maten åt oss. På andra resor förflyttar vi oss flera gånger under resan mellan olika refugios/bergboenden. Då bor vi i flerbäddsrum med allt från 2-10 sängar i varje. På dessa boenden kan vi tyvärr inte erbjuda enkelrum. I de fall vi har ett rum över när vi bor i egna villor kan vi erbjuda eget rum vid önskemål, men det är inget vi kan garantera vid bokning.
Läs mer om vilket boende som gäller på resan under fliken Boende.
Hur funkar det med rumsfördelning?
Majoriteten av våra resenärer reser själva. Vi parar ihop er med personer av samma kön och liknande ålder så långt vi kan. Om du reser med en vän, skriv det i din anmälan så ser vi till att ni får bo tillsammans. Är ni flera som reser tillsammans ser vi till att du får bo med minst en av dina kompisar.
Jag vill åka tillsammans med en vän, men jag är mer löpstark, kan vi åka tillsammans?
På många av våra resor har vi flera nivåer på våra aktiviteter. Det kan handla om en längre dagstur där du exempelvis kan välja om du vill springa, jogga eller gå. Perfekt för er som vill åka på en löparresa tillsammans, men där en är markant mer löpstark än den andra, är att ni kan välja olika grupper för aktiviteten, men ändå få mycket tid tillsammans. Sen kommer ni också att träffa andra likasinnade på plats.
Hur funkar det med mat under resan?
Äta bör man! Att fylla på med energi under våra resor är viktigt. Frukost ingår varje dag på alla våra resor. Om lunch ingår har vi ofta med oss lunchpaket, antingen färdiggjorda som boendet ordnat åt oss eller att vi får plocka ihop vår egen lunchmacka vid frukosten outmeals förekommer också. Ibland stannar vi för lunch på någon restaurang där möjligheten finns. Till kvällen är det middag på boende eller restaurang.
På de resor vi bor i egen villa har vi med oss en egen kock som ordnar med alla måltider.
Du behöver själv ha med dig extra energi att ta under löpturerna, exempelvis bars, godis, gels och dryck.
Jag önskar specialkost, kan ni ordna det?
Ange eventuella matallergier vid bokning. Vi meddelar reseledare, boenden, restauranger om dessa i förväg och de gör alla sitt yttersta för att servera er bra mat.
Vegetarisk kost går i regel alltid att lösa, däremot kan vi inte tillgodose exempelvis LCHF, Keto, Paleo etc.
Kan jag resa från annan ort?
På de resor där flyg ingår från Stockholm men du vill resa från annan ort kan vi alltid göra ett flygavdrag vid bokning. Du får då ett prisavdrag på resan så att du kan köpa eget flyg. När du bokar eget flyg vill vi att du bokar ett om landar innan eller samtidigt som gruppen och lyfter samtidigt eller efter resten av gruppen för att du ska kunna utnyttja den transfer som ingår. Väljer du att boka andra tider står du för transfer från och till flygplatsen själv.
Se informtion om flyg/transport under fliken Mer info
Kan jag boka annat flyg/transport än det ni rekommenderat?
Vi ser såklart helst att du bokar ett flyg som matchar de tider som vi rekommenderat. Med matchar menar vi att det ska landa samtidigt eller före rekommenderad tid samt lyfta samtidigt eller efter rekommenderad tid. Väljer du att boka andra flyg/transporter kommer du själv att behöva stå för transfern från/till flygplatsen till/från den plats där gruppen är.
Hur betalar jag för en resa?
Betalningsvillkor syns på sidan för respektive resa. Resor inom Sverige betalas direkt vid anmälan via kortbetalning. Resor till utlandet delbetalas vid anmälan och slutfaktureras inom 30 dagar från anmälan. Vid anmälan senare än 45 dagar innan avresa betalas hela summan.
Jag har anmält mig till en resa, men jag har inte fått någon faktura?
Om du inte betalar hela beloppet i samband med bokning skickas faktura med resterande betalning till den mailadress du angav i samband med bokningen. Om du inte får denna, vänligen kolla om den har hamnat i din skräppost, kontakta annars info@teamnordictrail.se.
Går det att avboka en resa?
Anmälan till resan är bindande. Se möjligheter kring avbokning i våra resevillkor.
Resevillkor
Anmälan
Anmälan till resan är bindande. Full betalning av resan skall göras även vid avbokning. Vid utebliven betalning blir kunden återbetalningsskyldig.
Betalning och delbetalning
Betalningsvillkor syns på respektive resa. Betalningen skall ske inom angivet antal dagar som uppgivet. Om resan understiger 5000 kr betalas fullständigt belopp vid bokning. Om resan överstiger 5000 kr erläggs delbetalning (belopp beroende på destination normalt 3500-6500 kr) vid bokning.
Avbokning
Om du av någon anledning ej kan medverka på resan vänligen kontakta oss på Team Nordic Trail. För ersättning vänligen kontakta hemförsäkring och/eller kortförsäkring. Med avbokningsintyg från Team Nordic Trail brukar normalt 9 av 10 få ersättning av sitt försäkringsbolag. Team Nordic Trail vill självklart vara flexibla och tillmötesgående men har ingen möjlighet att återbetala erlagd avgift vid avbokning.
Reseförsäkring
Vi rekommenderar alltid våra resenärer att på egen hand teckna lämplig reseförsäkring.
Avbeställningsskydd
Team Nordic Trail tillhandahåller ej avbeställningsskydd. Se över din rese - och kortförsäkring inför den aktiva resan med oss.
Skada
Team Nordic Trail gör ingen återbetalning pga. skador eller sjukdom. Vänligen se tidigare punkter om avbokning samt reseförsäkring/avbeställningsskydd.
Överlåtelse
Resenären har rätt att överlåta sin plats till någon som uppfyller alla villkor för att få delta i resan (villkor angivna av arrangören och villkor vad gäller personändringar från parter som arrangören anlitat för resan). Resenären måste meddela arrangören om överlåtelse samt fullständiga uppgifter för personen som resan ska överlåtas till senast 15 dagar innan avresa. Detta görs till info@teamnordictrail.se. Byte av resenär medför ofta direkta kostnader, i huvudsak från flygbolag. Samtliga kostnader för namnändring, ombokning och/eller andra administrativa åtgärder debiteras resenären till fullo.
Inställd resa
Om Team Nordic Trail tvingas ställa in resan återbetalas hela anmälningsavgiften. Resenären är ej berättigad till någon ytterligare ersättning.
Ändringar
Vi förbehåller oss rätten att genomföra ändringar på resor som ej påverkar resans helhet. Exempel på dessa ändringar är boende, ledare, transporter.
Inställd aktivitet
Yttre omständigheter som till exempel dåligt väder, högt vatten, svåra förhållanden, andra oförutsägbara omständigheter, kan göra att aktiviteter måste ändras eller ställas in. Vi förbehåller oss rätten att ändra programpunkter i det angivna programmet och inställd aktivitet är inte giltig anledning till ekonomisk kompensation.
Ansvar
Samtliga resenärer deltar på egen risk. Det är resenärens ansvar att kontrollera med läkare att man klarar att utsätta sig för fysisk ansträngning utifrån resans belastning och program. Team Nordic Trail kan ej hållas ansvarig för skador resenären ådrar sig under resan eller aktiviteterna. Team Nordic Trail åtar sig inte eventuella ekonomiska påföljder av en skada som uppstått under resan/aktiviteten. Resenären är ansvarig att teckna egen försäkring för resan om denne önskar vara försäkrad för skador. Team Nordic Trail kan heller inte ställas till ansvar om resenären på grund av bristande kondition eller andra personliga omständigheter inte klarar av att genomföra en viss aktivitet.
Reklamation
Den som har anmärkningar beträffande resan/aktiviteter/boende måste framföra dessa på plats i samband med att de uppstår eller direkt efter resans avslut. Anmärkningar lämnas till personal från Team Nordic Trail på plats eller per e-mail till info@teamnordictrail.se.
Resegaranti
Vid köp av paketresa (boende och aktiviteter) gäller paketreselagen. Team Nordic Trail uppfyller lagstadgad resegaranti hos Kammarkollegiet. Läs mer om Lagen om paketresor här: http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Lagar/Svenskforfattningssamling/Lag-19921672-om-paketresor_sfs-1992-1672/
Kontroll av färdhandlingar
Resenären är skyldig att vdi anmälningstillfället uppge korrekta uppgifter. Skulle det förekomma några felaktigheter ska resenären omedelbart informera arrangören om detta.
Pass
Vid utlandsresa måste resenären ha ett pass som är giltigt minst 6 månader efter resans genomförande.
Vaccinationer
Resenären är ansvarig för att själv skaffa sig information om eventuella vaccinationer i samband med resan.
Genom att godkänna våra resevillkor samtycker du även till vår insamling och behandling av dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen (GDPR).
Nivå
Resefakta
Datum: 18-23 augusti 2025
Typ av resa: Löpning i berg
Nivå: För vana löpare
Mer info: Se flikar under rubriken
Anmälan öppnar sep 2024
Maila till info@teamnordictrail.se för intresselista
Pris 19 995 kr
Icke-medlemmar betalar 20 995 kr
Medlemspris
Medlemmar har förmånligt pris på våra resor. Du behöver inte vara medlem för att boka resa. Läs mer om medlemskap här.
Innehåll paketresa
- Transfer från/till Narvik tågstation eller Narvik flygplats (Evenes)
- Alla transporter på Lofoten
- Boende i 2-bäddsrum i stuga, s.k. ”rorbu” samtliga nätter
- Frukost, lunchpaket och tvårätters middag alla dagar på Lofoten
- Handduk och lakan
- Lofotspa med bastu, badtunna & relax en eftermiddag
- Erfarna ledare från Team Nordic Trail
Tåg eller flyg till Narvik ingår ej. Läs mer om resalternativ under flik ”Mer info”.
Betalningsvillkor
Vid bokning betalas bokningsavgift på 6 500 kr inkl. eventuella tillval. Resterande belopp betalas på faktura inom 30 dagar.